Brandhout kopen in de buurt van Antwerpen

Wilt u graag brandhout kopen in de buurt van Antwerpen? Dan zit u goed bij bomenkappen.be. Ik verwerk eigen gekapte bomen waardoor u kwaliteitsvol en duurzaam brandhout kunt bestellen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij het kopen van brandhout, is of dit hout wel droog is. Vers hout is veel te vochtig om te kunnen opbranden, dus het hout moet minimaal een jaar drogen. U vindt ook nat brandhout dat te koop wordt aangeboden, maar dan moet u het thuis op een goede manier te drogen kunnen leggen. Bij bomenkappen.be is er gelukkig droog brandhout te koop, zowel in West-Vlaanderen als in de omgeving van Antwerpen.


De voordelen van brandhout kopen

Droog brandhout dat te koop wordt aangeboden dient in principe enkel om op te branden, in een kachel of dergelijke. Door brandhout te kopen bespaart u flink op de energierekening, aangezien u de verwarming minder nodig heeft om uw woning te verwarmen. Daarnaast wordt brandhout ook gezien als een groene energiebron, aangezien het hout afkomstig is van een natuurlijke bron. In tegenstelling tot wat u misschien zou denken, is brandhout kopen trouwens ook niet slechter voor het milieu dan het gebruik van andere energiebronnen. De CO2 die vrijkomt bij de verbranding van hout, is dezelfde hoeveelheid die vrijkomt bij het natuurlijk rottingsproces van een boom. Door een boom om te hakken, valt het rottingsproces weg en kunt u het hout gewoon opbranden zonder dat dit voor extra CO2-uitstoot zorgt.


Waar moet u op letten bij de aankoop?

Wanneer u brandhout gaat kopen, moet u er dus vooral op letten of het hout wel droog is. Daarnaast zijn er een aantal verschillende soorten droog brandhout te koop, die allemaal andere eigenschappen hebben. Er wordt vooral een onderscheid gemaakt tussen hard en zacht brandhout dat droog te koop wordt aangeboden. Het grote verschil tussen deze twee is dat hardhout zachter en langer brandt dan zachthout. Heeft u een houtkachel of een open haard? Dan kiest u best voor hardhout. In principe zou u dus meer zacht brandhout moeten kopen en gebruiken om even lang vuur te hebben als bij hardhout. Gelukkig heeft u van zachthout langer warmte, waardoor uw vuur minder lang moet branden. Voor mensen met een speksteenkachel is dit de beste keuze.


Neem contact op om een bestelling te plaatsen

Bent u op zoek naar een houthakker die droog brandhout te koop aanbiedt? Dan bent u aan het goede adres. Naast droog brandhout of gekliefd hout, is er ook brandhout op stam te koop bij bomenkappen.be in Lichtervelde. Deze stammen hebben een afmeting van 5 meter en kunnen mooi gestapeld worden. Heeft u hier nog vragen over of wilt u graag meer weten over de andere diensten waarvoor u mij kunt inschakelen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Bellen kan via 0494.54.72.91, of u kunt ook mailen via brechtdeleye88@gmail.com.