Verkoopt brandhout
Koopt hout over
Doet alles op zichzelf
Omgezaagde boom nabij Antwerpen

Bosexploitatie

Bij bosexploitatie wordt hout, zowel van loofbomen als van naaldbomen, geoogst. Ik duid de bomen aan die gekapt moeten worden en bereid het werk voor. Daarna vel en rooi ik de bomen. Tot slot ruim ik alles proper op en voer ik het gekapte hout weg. Het hout dat geoogst wordt bij bosexploitatie kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden en dat is maar goed ook want de laatste tijd is er een sterke groei in houtverbruik.

Wilt u een bosexploitatie?

Waar is bosexploitatie goed voor?

Bomen oogsten gebeurt meestal in bossen die speciaal werden aangeplant om nadien de bomen om te hakken. In plaats van het volledige bos te kappen, kiest men voor bosexploitatie. Daarmee vermijden we zoveel mogelijk schade aan de bodem en de overblijvende bomen. Er bestaan ook specifieke exploitatiemachines, zoals bijvoorbeeld een specifieke bostractor of een gespecialiseerde houtoogstmachine.

Stapel omgehakte bomen

Hoe werkt het?

Bosexploitatie is een proces dat goed voorbereid moet worden, en dat gebeurt meestal door een bosbeheerder. Deze moet zorgen voor een goede bereikbaarheid van de gronden, controleren hoe het terrein erbij ligt, ruimingspistes aanleggen en markeren welke bomen gekapt zullen worden. Het exploiteren zelf bestaat uit het vellen van de bomen, ont-takken of korten, en ruimen.


Maak een afspraak via de website

Bent u op zoek naar de geschikte houthakker om uw bomen te oogsten? Of bent u op zoek naar andere diensten? Dan bent u bij bomenkappen.be in Lichtervelde aan het goede adres. Met meer dan 15 jaar ervaring beschik ik over de nodige expertise. U kunt mij altijd contacteren als u vragen heeft. Bellen kan via 0494.54.72.91 en mailen via brechtdeleye88@gmail.com.