Verkoopt brandhout
Koopt hout over
Doet alles op zichzelf
Omgezaagde boom nabij Antwerpen

Bos uitdunnen

Een bos uitdunnen is nodig om structuur te creëren wanneer er veel bomen met verschillende leeftijden dicht op elkaar staan. Bij het uitdunnen van een bos wordt de natuurlijke verjonging van inheemse soorten gestimuleerd door af en toe bomen te verwijderen. Onder uitdunnen van een bos verstaan we het selectief kappen van bepaalde bomen, ten voordele van de bomen die u wel wilt behouden.

Wilt u een bos uitdunnen?

Hoe werkt een bos uitdunnen?

Het gevolg van te veel bomen op een te klein oppervlakte is dat de bomen elkaar verdrukken en er dus uiteindelijk een aantal zullen doodgaan. Dode bomen vallen ongecontroleerd om en dat leidt tot gevaarlijke situaties. Om die te voorkomen, kunt u best enkele bomen laten verwijderen uit uw tuin of bos. Door mijn ervaring als professionele houthakker kan ik gemakkelijk het bos uitdunnen. Op die manier blijft het bos gezond en loopt u niet het risico dat uw bomen onverwacht omvallen. We noemen dit ook wel eens gericht bomen omhakken. De bomen die overblijven krijgen op die manier de nodige ruimte en licht om verder te groeien.

Stapel omgehakte bomen

Neem contact op voor een afspraak

Bent u op zoek naar zo’n professional die uw bos kan uitdunnen? Dan bent u bij bomenkappen.be in Lichtervelde aan het goede adres. Uiteraard kunt u bij mij ook terecht voor verschillende andere diensten en leg ik u graag uit welke soort brandhout de beste is voor uw kachel. Als u vragen heeft, kunt u altijd contact met mij opnemen. Dat kan via 0494.54.72.91 of via e-mail.