Verkoopt brandhout
Koopt hout over
Doet alles op zichzelf
Omgezaagde boom nabij Antwerpen

Bomen vellen en de prijs

Wilt u graag een boom laten vellen in uw tuin of op een stuk grond, en bent u benieuwd naar de prijs? Dan help ik u graag verder bij bomenkappen.be. Laat ik eerst maar beginnen met vertellen dat ik u op voorhand geen exacte prijs kan geven voor het vellen van uw bomen. Elke situatie is uiteraard uniek, dus ik moet eerst de bomen in het echt zien voor ik u kan vertellen wat het juist zal kosten.

Wilt u een boom laten vellen?

Bomen vellen voor een aangepaste prijs

Ten eerste speelt het formaat van de te vellen bomen mee in de prijs. Een kleine boom van pakweg twee meter hoog is veel makkelijker om te vellen dan een oude spar van 20 meter. Ook kijk ik naar wat er precies met het afvalhout moet gebeuren. Zorgt u zelf voor de verwerking van alle takken en dergelijke, dan is de prijs lager dan wanneer ik al het houtafval moet meenemen. Over het algemeen valt de prijs voor het vellen van bomen doorgaans ongeveer tussen de €300 en €2000 uit.

Stapel omgehakte bomen

Hoe werkt bomen vellen?

Bij het vellen van een boom breek ik tak voor tak de boom af, van boven naar beneden. Het vellen of kappen van een boom is in bepaalde situaties de enige uitweg. Soms moet een boom verwijderd worden voor bouw, of vormt de toestand van de boom een gevaar voor de directe omgeving. Wanneer ik een boom kom vellen in uw tuin of op uw stuk grond, blijft in principe de stronk achter. Indien u deze ook wilt laten weghalen, kan dat. In dat geval spreken we van het rooien van een boom, en haal ik de stronk weg met een freesmes.


Maak een afspraak

Heeft u hulp nodig bij het verzorgen van uw bomen of wilt u een offerte met de prijs voor het vellen van enkele bomen? Of bent u op zoek naar een gespecialiseerde houthakker in Lichtervelde voor andere tuinwerken? Dan kunt u altijd contact opnemen met mij, telefonisch of via brechtdeleye88@gmail.com.