Verkoopt brandhout
Koopt hout over
Doet alles op zichzelf
Omgezaagde boom nabij Antwerpen

Bomen omhakken

Bij bomenkappen.be in Lichtervelde kunt u terecht voor alle werken die te maken hebben met bomen omhakken of houtkappingen. In sommige gevallen vormen bomen helaas een probleem en is het beter om ze te laten omhakken. Het kappen van bomen gebeurt best door een professional, aangezien dit niet zo’n simpele job is en u er vaak ook een vergunning voor nodig heeft. Bij bomenkappen.be kunt u terecht voor het kappen van bomen en bossen, en voor andere soorten houtkappingen.

Wilt u een boom laten omhakken?

Redenen om bomen te laten omhakken

Het kan altijd zijn dat een boom plots te groot wordt voor uw tuin en daardoor misschien jonge planten hun zonlicht afneemt. Maar het kan ook zijn dat er loshangende of afgebroken takken aan de bomen hangen, en dan is het soms beter om deze te laten omhakken of kappen. Het kappen van bomen is niet zo eenvoudig, aangezien een boom soms niet zomaar kan vallen zonder schade toe te brengen. Bij het kappen van bossen is dat vaak al iets gemakkelijker, omdat daar meer ruimte is om te werken. U kunt een boom ook altijd volledig laten rooien, zodat ook de stronk en wortels weg zijn. Ik ben gespecialiseerd in alle soorten houtkappingen, dus bij mij zit u zeker goed.

Stapel omgehakte bomen

Wanneer mag u bomen laten kappen?

Om te weten of u een vergunning nodig heeft voor houtkappingen, moet u meestal even langs bij de gemeente. Meestal heeft u die nodig wanneer u grote bomen wilt laten verwijderen of kappen in uw tuin of op uw eigendom. Ook bij het kappen van bomen in bossen heeft u dus een vergunning nodig die u bij de gemeente kunt aanvragen. Dat is het geval als u het bos wilt laten uitdunnen en het uw eigendom is. Het is trouwens ook belangrijk om te weten wanneer u bomen mag kappen of laten omhakken door een professionele houthakker, gespecialiseerd in alle soorten houtkappingen. Tijdens het broedseizoen van vogels moet u de bomen of bossen die u wilt kappen eerst goed inspecteren op eventuele nesten. Het lawaai van het kappen in bossen kan vogels wegjagen uit hun nest en dat willen we vermijden.


Contacteer mij

Heeft u enkele bomen die u wilt laten omhakken, in uw tuin of in de bossen? Dan kunt u altijd een afspraak maken bij bomenkappen.be. U kunt telefonisch contact opnemen via 0494.54.72.91 of via brechtdeleye88@gmail.com. Bij mijn houthakbedrijf kunt u terecht voor alle soorten houtkappingen en andere diensten.